Over mij

Mijn verhaal

Toen ik, Thierry Duval, 25 jaar geleden mijn pup Codi kreeg, kwam ik voor het eerst in aanraking met de hondenwereld. 

Ik ben vrij snel daarna begonnen met mijn eigen hondenschool, waar ik privéles gaf aan hondeneigenaren in en rondom Amsterdam. Het trainen van de hond, het persoonlijke contact met de cliënt en het zien van de ontwikkeling en connectie die ontstaat tussen mens en hond zorgt ervoor dat ik dit vandaag de dag nog steeds met heel veel plezier doe. 

Mijn ervaring

Inmiddels ben ik al jaren een opgeleid kynologisch instructeur & gedragsdeskundige. Dit betekent dat ik gespecialiseerd ben in het trainen van honden en weet hoe je om kunt gaan met gedragsproblematiek bij honden. 

Na een aantal jaren van ervaring opdoen als hondentrainer ben ik langzaamaan verdergegaan met het trainen van assistentiehonden. Deze honden helpen allerlei mensen met een fysieke en/of mentale beperking.

Op dit moment richt ik mij enkel op psychosociale honden. Deze honden bieden emotionele ondersteuning aan mensen met een psychische aandoening. Denk daarbij bijvoorbeeld aan mensen met posttraumatische stressstoornis (PTSS), autisme, angststoornissen of depressies. 

assistenthond
Codi

Mijn kernwaarden

In mijn werk hecht ik veel waarde aan het unieke proces dat elk van mijn cliënten meemaakt. Ik vind het belangrijk om maatwerk en kwaliteit te leveren, omdat elk traject anders is en ik alleen de beste oplossing wil bieden die het beste past bij de hulpvraag van mijn cliënt.  

Een traject duurt gemiddeld 1 – 1.5 jaar, waarin ik bij elk traject de garantie geef dat we samen streven naar de best mogelijke oplossing voor de situatie. 

Mijn belangrijkste kernwaarden zijn: